Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor, ipoteză incendiară după declarația scandaloasă a lui Kuzmin: 'Cred că este etapa în care Putin planifică un conflict cu România'

Radu Tudor

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a spus că Rusia nu are de gând să returneze României tezaurul, că foştii parteneri români „continuă să scoată, cum se spune la noi, o pisică moartă de la naftalină”. Radu Tudor este de părere că prin această declarație ar începe etapa a doua a războiului hibrid între România și Rusia.

"În plus, spre bucuria și satisfacerea completă a partenerilor, până de foarte curând, partea română a scos periodic de la naftalina pisica moartă, cum se spune în Anglia sau cum spun foștii mei prieteni palestinieni", a spus Valery Kuzmin, făcând referire la tezaurul României.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, generalul Mircea Mîndrescu a afirmat că această declarație ar face parte, de fapt, din cadrul strategiei pe care Rusia o are împotriva țărilor democratice, inclusiv România.

"Putem fi siguri de o chestiune, că nu este întâmplător și că există o strategie în ceea ce privește chestiunea hibridă, chestiunea de influență pe care rușii o planifică și o desfășoară împotriva tuturor țărilor democratice printre care și România",  a spus generalul Mircea Mîndrescu.

Pe de altă parte și jurnalistul Antena 3 CNN și analistul de război, Radu Tudor este de părere că prin această declarație ar începe etapa a doua a războiului hibrid între România și Rusia.

"Din punctul meu de vedere ceea ce face tovarășul Kuzmin este a doua etapă a războiului hibrid. Moscova caută cu orice prilej un motiv de conflict cu o țară membră NATO. Cred că este etapa în care Vladimir Putin planifică un conflict cu România, deocamdată la nivel diplomatic și la nivel hibrid pentru că îi vedem cât de puternic acționează și în politica românească", a spus Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.