Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor: 'Rusia se joacă cu focul la granița României! Trebuie să fim pregătiți să le doborâm dronele!'

radu tudor

Analistul militar Radu Tudor a indicat necesitatea imediată a unor măsuri care să facă posibilă doborârea dronelor rusești la granițele României. Comentariile sale vin după atacul prelungit, de patru ore, al Rusiei asupra porturilor ucrainene la Dunăre.

„Rusia începe să se joace cu focul în preajma frontierelor NATO. Este, probabil, cel mai dur, cel mai apropiat atac de frontiera Alianței Nord-Atlantice, reprezentată de frontiera României.

E vorba de un atac intenționat. Nu este vorba de căderea accidentală a vreunei rachete. Rusia vrea să distrugă nu doar infrastructura maritimă, de export de cereale a Ucrainei, ci și infrastructura fluvială.

Noi știm că pe aceste brațe, pe aceste canale de la portul Giurgiulești din Republica Moldova, venind în jos pe la Reni, pe la Galați, ucrainenii încearcă să își ducă grânele în afara țării, pentru a-și salva producția și pentru a putea avea unele încasări.

Dacă Rusia începe cu bombardamente în proximitatea frontierelor României, țara noastră este obligată ca în cel mai scurt timp, cu o legislație specială, cu dispoziții speciale și cu decizii ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării, să aibă sisteme de apărare împotriva dronelor pe toată frontiera estică și pe toată frontiera nordică.

Suntem avertizați că dacă rușii lansează drone la 10 kilometri de frontiera noastră, oricare dintre aceste drone poate să aibă o evoluție accidentală, poate să scape de sub control și să lovească inclusiv infrastructură românească. Nu spun că o vor face intenționat.

Noi trebuie să fim pregătiți cu sisteme care să doboare aceste drone, chiar dacă evoluția lor va fi accidentală și nu intenționată. Nu ne permitem să stăm cu mâinile în sân și să vedem cum o dronă cu explozibil lovește infrastructură românească.

Repet, să fim pregătiți să le putem doborî. Avem nevoie de achiziții de urgență, pentru că un astfel de incident poate avea și un impact emoțional devastator pe fondul a ceea ce se întâmplă astăzi în România”, a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.