Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor: SCANDALUL Foișor e o diversiune a USR - PLUS în scandalul cu Florin Cîțu

radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor consideră că scandalul evacuării pacienților operați din Spitalul Foișor e o diversiune mediatică pusă la cale de USR pentru a distrage atenția de la faptul că premierul Florin Cîțu a sesizat Parchetul privind accesarea ilegală a datelor din platforma de vaccinare de către consilierii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Citește și: Piperea, după scenele INCREDIBILE de la Foișor: Vom merge neabătuți către abis, pe mâna sigură, de felceri și șamani, a acestor demenți mesianici

"Reactia USR-Plus de azi demonstreaza faptul ca scandalul Foisor este un episod al unei diversiuni special create pentru acoperirea unor fapte grave descoperite de primul ministru Florin Citu la Ministerul Sanatatii. Raportul corpului de control al premierului a fost trimis la Parchet, conducerea MS va ajunge pe mana procurorilor. Cum se poate acoperi acest scandal monstruos? Prin diversiunea Foisor, instrumentata extrem de umbros de la minister. Iar azi, atac la premier si la campania de vaccinare. Premierul Citu a fost provocat ! Este luat la tinta de USR-Plus. Acum, e care pe care. Cazul Colectiv 2015 si efectele politice de atunci trebuie studiate cu atentie.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS își reafirmă susținerea totală pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS susțin fără rezerve orice investigație menită să lămurească felul în care informațiile ajung la români.

Cerem Corpului de Control al prim-ministrului să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunțate astăzi.

În acest context, susținem Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea, urmând să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului.

Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor „închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal.

De asemenea, pentru o corectă informare a publicului, Alianța USR PLUS solicită premierului Florin Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziția populației.

Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice și în lipsa unei asumări clare a responsabilităților ce revin fiecărei instituții și persoane.

Reprezentanții Alianței USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm și consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunțate în debutul acestei guvernări. Primul pas este câștigarea alături de Ministerul Sănătății și întregul Guvern a luptei cu pandemia.

Transparența este esențială pentru succesul acestei lupte și nu este negociabilă", scrie Radu Tudor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.