Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor știe unde e 'cheia' situației din România

www.agerpres.ro
radu tudor

România a intrat în acest început de an în zodia protestelor. Milioane de oameni au ieșit în stradă în cele șapte zile de proteste. Totul a pornit de la OUG 13 dată de Guvernul Sorin Grindeanu. Executivul a decis să abroge Ordonanța, dar protestele au continuat. Cum se poate liniști situația? Analistul politic, Radu Tudor știe cum se pot potoli protestele.

Citește și: ȘOCANT Ce i s-a întâmplat Gabrielei Firea în timpul protestelor

Vedeta Antenei 3 scrie pe propriul blog că discursul lui Klaus Iohannis din plenul Parlamentului poate aduce pacea socială în țara noastră. "Marti presedintele Klaus Iohannis se va adresa Parlamentului Romaniei pe chestiuni generale, anticoruptie, sistemul de justitiei, activitatea Guvernului. Societatea romaneasca este puternic polarizata si tensionata la maxim pe fondul protestelor de strada.

Citește și: Leon Dănăilă, senator PNL, dă un mesaj: 'Oamenii vor ca cei care au greșit să plătească'

Guvernul si-a recunoscut greseala ce a scos oamenii in strada. A dat o ordonanta pentru abrogarea ordonantei mult contestate. In mod normal, protestele ar trebui sa inceteze. Semnalele sunt insa ca nu se va intampla acest lucru. Romania poate reveni la normal, cu dezbateri pro si contra, cu decizii luate dupa consultari ale puterii cu opozitia, societatea civilia si asociatiile profesionale in interiorul institutiilor democratice, constitutionale. Cheia este acum la Klaus Iohannis. Dupa ce presedintele i-a incurajat pe protestatari, Guvernul a facut pasul inapoi. Acum exista premisele intoarcerii in Parlament. Va indemna maine presedintele la incetarea protestelor, va solicita partidelor consultari la Palatul Cotroceni, va incuraja Parlamentul sa preia initiativa modificarii Codului Penal potrivit cererilor Curtii Constitutionale? Daca o va face, este evident ca presedintele va urma litera si spiritul Constitutiei, care la Articolul 80 spune asa :

Citeşte şi: Procurorul Constantin Sima, fost secretar la Justiție, după 3 ore de audieri la DNA: Sunt martor

Preşedintele României

ARTICOLUL 80

Rolul Preşedintelui

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Citeşte şi: A doua zi de PROTEST la poarta lui Klaus Iohannis: Câţi manifestanţi sunt la Palatul Cotroceni /FOTO

Daca nu va media intre puterile statului si intre stat si societate, fara sa incline balanta in favoarea uneia dintre ele, atunci maine ingrijorarile nationale si internationale. Daca nu, instabilitatea romaneasca se va croniciza, cu efecte pe termen scurt si mediu greu de calculat in plan economic, politic si al securitatii. Cheia este la Klaus Iohannis. Voi asculta maine cu atentie discursul domniei sale din Parlament.", anunță Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.