Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor: 'Ziua în care Băsescu a dat dreptate Antena 3'

F. P.
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor constantă că fostul preşedinte Traian Băsescu a dat dreptate Antenei 3 în cazul Marianei Rarinca, însă spune că ziua în care acest lucru s-a întâmplat este una foarte tristă.

"Momentul e amar prin semnificatia lui. Chiar si marii adversari ne recunosc justetea demersurilor jurnalistice: Udrea a spus si ea recent ca Antena 3 a gandit corect, acum e randul lui Basescu. Mai mult, Directia Nationala Anticoruptie a tinut mortis sa ne demonstreze ca procurorul care a instrumentat dosarul Telepatia este cel mai corupt si mafiot magistrat din cati au fost vreodata in Romania. (...)

Dupa 10 ani in care am luptat cu nedreptatea, cu abuzul, in care am cerut insistent, zi de zi, seara de seara, pastrarea democratiei, a valorilor constitutionale, a statului de drept ce are la baza drepturile si libertatile fundamentale, acum chiar si cei care ne-au detestat pentru adevarurile spuse ne dau dreptate.

Sa reamintesc si cate anchete ale procurorilor confirma abia azi dezvaluirile noastre despre mafia politica? Unde erau ei atunci? De ce n-au fost alaturi de noi, cum era firesc, sa stopam infectia generalizata ce cuprindea Romania? Avem dreptate acum? In afara satisfactiei pure, instrinseci, la ce ne foloseste asta?", scrie Radu Tudor pe blog.

Vezi şi: Traian Băsescu s-a dat cu duşmanii de la Antena 3: Ce a spus fostul președinte

Jurnalistul spune că fi avut nevoie ca vocile care dau dreptate Antenei 3 să apară acum câţiva ani.

"Nimeni din vreo institutie a statului, din sutele de sefi si demnitari care patroneaza de ani buni administratia centrala, n-a binevoit atunci sa ne vina in ajutor. Am luptat singuri, cu doi-trei-cinci aliati, ca Ogoranu in Muntii Fagaras. Cei cativa politicieni care s-au alaturat demersului nostru ferm impotriva abuzurilor nepermis de multe si de mari ale regimului Basescu au facut-o din pur interes politic, s-au suit pe umerii nostri, au profitat de lupta noastra dura si sincera, apoi au batut palma cu abuzatorul sef intr-o coabitare nepermis de sulfuroasa. Astfel, in loc sa fie curmate nenorocirile, ele s-au prelungit printr-un compromis ordinar, de cea mai joasa speta", mai scrie Radu Tudor pe blog.

"Nu e nici o bucurie ca dupa tot ce am suferit sa ne dea dreptate si cei impotriva carora am luptat. Cu putin inainte sa moara, comunistul Alexandru Barladeanu, presedinte al Senatului la inceputul anilor  ’90, spunea: 'Istoria i-a dat pina la urma dreptate lui Corneliu Coposu'. Amar si drept, dar la ce bun pentru tara? Barladeanu a fost al doilea om in stat dupa Decembrie 1989 in echipa pro-sovietica instalata la putere, Coposu a ramas tot in Opozitie pina la moarte. Nici o recunoastere, nici o functie bine-meritata, nici un drum urmat dupa inteleptele lui principii de viata si politice. Departe de ne compara in vreun fel cu uriasul Corneliu Coposu si imensa lui suferinta, sentimentul e insa acelasi. Istoria ne-a dat dreptate. La ce folos?", scrie Radu Tudor pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.