Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi, scrisoare pentru Carmen Dan: Accesul nostru la raportul protestului din 10 august este garantat

orban raetchi

Vicepreședintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi (PNL), i-a cerut, marți, ministrului de Interne, Carmen Dan, să pună la dispoziția parlamentarilor raportul asupra protestelor din 10 august, în caz contrar fiind vorba despre blocarea deliberată a controlului parlamentar.

”Deși în urmă cu mai bine de o săptămână, atât în fața presei, precum și în fața Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, ați afirmat că ați venit la Comisie pentru a ne pune la dispoziție raportul despre reprimarea protestelor din 10 august, acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar până în acest moment, la o săptămână distanță. - ați spus pe data de 19 august, în cadrul conferinței de presă de la ministerul de Interne, în timp ce fluturați raportul în fața presei. - ați spus și pe data de 21 august, după vizita de la Comisia de Apărare de săptămâna trecută și audierea secretizată. Ați invocat că trebuie respectată o anumită procedură parlamentară pentru a ne pune la dispoziție raportul realizat de Ministerul de Interne, deși accesul nostru la astfel de informații este garantat”, se arată în scrisoare adresată de Ovidiu Raețchi ministrului de Interne, Carmen Dan.

El a mai spus că ministrul de Interne caută pretexte pentru a refuza accesul parlamentarilor la raport.

”Știți probabil că adevărul vă incriminează și nu vreți să ne puneți la dispoziție raportul pentru că acesta intră în contradicție cu declarații pe care le-ați făcut. Există deja numeroase inadvertențe și contradicții pe care trebuie să le lămuriți, iar faptul că prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, și viceprimarul Aurelian Bădulescu au o altă versiune asupra unor momente cheie din data de 10 august, ridică mari semne de întrebare asupra veridicității faptelor pe care le-ați prezentat. În acest moment, nimeni nu mai înțelege dacă jandarmii au acționat în baza unei dispoziții legale sau fără niciun control. De asemenea, nimeni nu înțelege cine a coordonat Jandarmeria, în condițiile în care toți cei responsabili refuză să admită orice implicare. Pe această cale, vă solicit să ne puneți de urgență la dispoziție raportul realizat de ministerul de Interne asupra protestelor de pe 10 august și să încetați blocarea controlului parlamentar. Opinia publică trebuie să știe cine sunt cei responsabili pentru violențele și abuzurile îndreptate împotriva protestatarilor pașnici”, a adăugat Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.