Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat anunță cum vor fi repatriați cetățenii români din China: vor sta în carantină 14 zile

arafat raed

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunță că cetățenii români din China vor fi aduși în țară cu un avion special trimis de Franța. Arafat a explicat că au fost cerute locuri și pentru cetățenii români, la bordul acestui avion.

Citește și: Ce lovitură! Liftiera concediată de Violeta Alexandru s-a întors la serviciu: ministrul nu o poate da afară

"Am avut videoconferinţă cu cei la Uniunea Europeană. Franţa a făcut această activare iniţială, a trimis două avioane în China pentru a aduce cetăţeni francezi, dar şi europeni. Fiecare stat poate face solicitări pentru a aduce cetăţeni din zona Wuhan şi din apropiere.

România cere două locuri la acest moment în unul din avioanele trimise din Franţa. Numele nu se dau publicităţii, este vorba de protecţia datelor, dar avem acum două locuri solicitate pe unul din aceste avioane. Va trimite şi Germania un astfel de avion, dar acolo vor fi mai mult cetăţeni germani. Mecanismul de protecţie civilă va sprijini astfel de acţiuni. Sunt nişte reguli aici. Nu se iau simptomaticii, ci cei care sunt aparent sănătoşi, iar după sosire se intră în carantină de 14 zile. Este regula anunţată de colegii din Franţa. Ţările care au cetăţeni acolo pot cam după trei zile să îi recupereze din zona de carantină", a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.