Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat atrage atenția populației: Noi vedem că alte țări relaxează, dar alte țări relaxează măsuri pe care România nu le-a luat

MAI
MAI Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat duminică seara la Digi24 că românii trebuie să fie conștienți că nu se pot ridica toate restricțiile după ce se termină starea de urgență pe 15 mai:

„(Unui român care vrea să-și planifice vacanța) Aș fi rezervat acum sa-i zic sa faca planurile, i-as spune sa mai astepte, sa nu-si faca planurile pana nu vedem evolutiile. Pentru Romania trebuie vazut cum merg procedurile de relaxare si perioadele. Mall-urile nu cred ca se vor deschide dupa 15 mai, dar nu vreau sa speculez. Trebuie sa ne asteptam ca masurile nu vor fi masive si nu vor fi deodata toate masurile date jos, vor fi urmate de alte masuri dupa o perioada daca lucrurile merg bine. Noi acum auzim ca alte tari relaxeaza, dar ei relaxeaza masuri mult mai dure pe care Romania nu le-a luat”, a declarat Raed Arafat.

„Să nu se aștepte lumea că va avea măsuri de relaxare care să însemne o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei la nivel mondial. Este vorba de măsuri graduale, atent decise și cu monitorizare între măsuri”, a precizat Arafat.

Acesta a dat și un exemplu de astfel de măsuri graduale.

„De exemplu, nu înseamnă că așa va fi, poate că în prima fază oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp poate că va trebui respectat mai departe numărul maxim de persoane, trebuie să se respecte mai departe faptul că nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant să se stea la masă, se merge doar să se cumpere. Cam așa arată, gradual poți să crești numărul persoanelor, dar după evaluarea primelor măsuri”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că în aceste zile se va vedea dacă numărul cazurilor de infecții cu COVID-19 va crește. `Acum suntem în perioada în care pot să înceapă să apară cazurile, deci incubația începe pe la 4-7 zile până la 14 zile, deci în aceste zile vom vedea dacă va fi o creștere corelată cu perioada de Paște”, a spus Arafat, la Digi24.

Vezi si: Cezar Preda își face țăndări Guvernul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.