Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Raed Arafat anunță celulă de criză pentru perioada caniculară ce va urma: A fast aprobat un set de măsuri generale pentru populație și instituții

gsp.ro
Raed Arafat

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a vorbit, miercuri seară, de la Guvern, despre perioada caniculară, cu temperaturi ridicate, din perioada următoare.

"ANM-ul a anunțat două intervale, 21 iulie-24 iulie, cod galben de caniculă ridicat, iar în 22-23 iulie o să fie și un cod portocaliu.

În situația în care ne aflăm și în perioadă de secetă, riscul de apariții de incendii este foarte ridicat.

Astăzi, la nivelul CNSU desemnarea DSU pentru gestionarea siotuației, activarea celulei de criză. La CNCCI se va crea o celulă pe partea de caniculă.

Personalul din minister va fi convocat la nevoie. Dacă avem nevoie de avioane de la MApN, vom avea oameni de acolo. S-a hotârât convocarea de îndată a comitetelor județene pentru situații de urgență.

A fast aprobat un set de măsuri generale pentru populație și instituții: amenajarea unor puncte medicale, cu apă, informarea preventivă a populației pe perioada caniculei, monitorizarea zonelor forestiere, desfășurarea de controale pentru prevenirea incendiilor, identificarea și monitorizarea populației vulnerabile, evitarea deplasărilor pentru persoanele care suferă de boli, evitarea expunerii la soare.

Consumul de alcool este puternic de evitat în această perioadă", a spus Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.