Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat îi avertizează pe vârstnicii care se vor relaxa după 15 mai: 'Nu înseamnă că au devenit mai puțin vulnerabili'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că, după 15 mai, persoanele vârstnice vor avea o libertate de mișcare mult mai mare, dar rămân vulnerabile în fața coronavirusului.

"Mască sau mai bine zis acoperirea gurii va trebui să devină obligatorie, după 15 mai. O să avem decalararea programului de lucru, triaj în locurile în car elucrează mai mulți oameni. S-au luat măsuri care s-au dovedit eficiente pentru nu ne-a dus către o situație de genul dezastru.

Respectarea unor recomandări este foarte importantă. În Germania este din nou o creștere a numărului de cazuri, în Spania în unele zone s-a impus din nou declararea stăprii de urgență. Oricând boala va putea mult mai periculoasă.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

Va fi o relaxare și în ceea ce privește persoanele vârstnice.

Nu înseamnă că au devenit mai puțin vulnerabili. Trebuie să aibă grijă de persoanele în vârstă, există un rism mai mare. Socializezi mai mult, vin copiii des, copiii se joacă în stradă, ajung la bunică, o pupă și aceasta poate ajunge la spital cu Covid-19. Se va transfera o parte din respeonsabilitate către populație", a anunțat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.