Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat explică de ce nu a băgat iar România în lockdown total: 'Prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a afirmat că un lockdown total nu a fost luat în calcul de autorităţi pentru că, deşi ar avea efect pentru limitarea numărului de cazuri de Covid, ar avea şi un serios impact asupra economiei.

”Problema lockdown-ului total...are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, vineri seara, după ce a fost întrebat dacă nu ar fi fost mai eficient un lockdown pentru 20 de zile, decât restricţiile impuse recent privind orarul magazinelor şi limitarea circulaţiei oamenilor după ora 20.00.

Citește și: Raed Arafat le spune românilor că NU cedează: 'Riscăm, din nou, să ne colmatăm, dacă nu acum, peste o săptămână - două'

Raed Arafat a mai declarat că durata restricţiilor este mai lungă decât un nou lockdown şi a menţionat că unii oameni încalcă restricţiile.

”E adevărat că asta înseamnă că durata (restricţiilor - n.r.) este mai lungă. Întrebarea care a fost, de ce am coborât ora, aici nu suntem singurii care am făcut acest lucru (...) nu ai unde să te duci la cinematograf, nu ai unde să te duci în altă parte, dar rămâne partea privată, partea celor care încalcă regula în mai multe spaţii şi unde Poliţia de mai multe ori a intrat, a amendat, dar fără un efect major. Dar poliţia a prins şi cazuri în care era un party cu 100 de oameni într-un apartament. Acum, la fiecare situaţie, există oameni care vor încerca să încalce şi acest lucru, din păcate, este un lucru observat, dar regula, în general, este o regulă pe care o vedem în alte ţări. Sunt mai multe ţări care au avut oră de interdicţie a circulaţiei şi ora 11 sunt puţine care au avut-o”, a mai declarat Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.