Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: Nevaccinații vor putea ridica pensia, alocația și ajutoarele sociale fără restricții

idevice.ro
Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, prin hotărârea de guvern aprobată luni, pensionarii nevaccinaţi nu vor avea restricţii în a-şi ridica pensia fizic, aceeaşi excepţie privind accesul în instituţiile publice fiind aplicată şi în cazul persoanelor nevaccinate care au de primit alocaţii pentru copii sau alte prestaţii sociale.

  • "Din punct de vedere al accesului la instituţiile publice şi la cele private, au fost prevăzute unele excepţii care ni s-au ridicat de către mai multe persoane. Pensionarii care trebuie să ridice pensia, de exemplu, nu vor avea restricţii să ridice pensia, cei care merg pentru prestaţii sociale, alocaţii de copii etc. pot să intre să ridice aceste prestaţii", a afirmat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat dacă la ANAF, la primărie, oamenii care vor să îşi plătească taxele vor putea intra fără certificat de vaccinare, el a precizat: "Plata taxelor nu cred".

"Vor trebui să fie totuşi - fie să plătească online, fie aşteaptă. Deci, la acest moment, am vorbit doar de prestaţiile sociale, adică să ridice pensie, să ridice orice, dar nu ca să intre să plătească alte chestii. Şi aici chiar la orice chestie putem să găsim 100 de excepţii necesare, nu vom aplica aceste excepţii acum. Adică, nu am dorit să facem un lockdown total într-o parte şi toată lumea - unii, bineînţeles, ziceau faceţi lockdown total - acum că se iau măsuri care totuşi restricţionează anumită mişcare şi încearcă să protejeze suntem întrebaţi de ce nu dăm 100 de excepţii. Nu avem cum. Sunt date excepţii pentru a funcţiona lucrurile normal în următoarele 30 de zile. Restul poate fi amânat sau peste tot se poate plăti online, deci toate aceste dări, toate aceste taxe sunt accesibile, cred că este ghiseul.ro şi acolo găsiţi cum să le plătiţi. (...) Din nou vă spun: la acest moment, astea sunt măsurile care se iau. Nu se vor mai da alte excepţii pentru intrare în clădiri publice. Şi la noi, la minister, şi oriunde, cine intră prezintă certificatul verde", a afirmat Arafat.

Şeful DSU a mai precizat că nu este obligatoriu certificatul verde pentru accesul în pieţe. "Pieţele sunt numai cu mască, nu este certificat verde pentru pieţe", a spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.