Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat nu vrea să se mai ardă: Recunoaște că pelerinajele sunt permise de lege

pelerinaj moaste parascheva

Şeful DSU, Raed Arafat, a refuzat, vineri seară, să discute despre pelerinajele permise în această perioadă, în ciuda situaţiei epidemiologice extrem de grave: ”Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, de ce sunt permise pelerinajele în această perioadă şi a răspuns: ”E un subiect în care nu am să intru. Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp, aşa este în legislaţie, sunt permise, nu mai sunt oprite, dar trebuie respectate toate măsurile sanitare”.

Citește și: Raed Arafat îi anunță pe medici că introduce vaccinarea obligatorie: Cei mai mulți dintre ei sunt nevaccinați

Întrebat dacă aceste manifestări religioase sunt periculoase, Arafat a precizat că, dacă se respectă măsurile, riscul nu este foarte mare.

”Dacă se respectă măsurile sanitare foarte strict, riscul este limitat. Dacă nu se respectă regulile, mai ales având varianta Delta, clar că atunci riscul este mare. Riscul nu este numai cât stai acolo, ci şi pe timpul transportului, când vii cu autocarul/ cu maşina”, a mai afirmat Arafat.

Peste 3.000 de persoane s-au închinat, până vineri la prânz, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aceasta fiind scoasă în cursul dimineţii din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.