Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat recunoaște că va fi declarată STAREA DE ALERTĂ: 'Lipsa ei nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că oamenii trebuie "să înţeleagă că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie”. El anunţă că mai multe camioane cu echipament medical sunt în drum către România şi că autorităţile au găsit furnizori de echipamente.

"Să înţeleagă lumea că lipsa stării de urgenţă nu înseamnă lipsa unei acţiuni concrete şi corecte în răspunsul la această situaţie”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

El a precizat că înaintea stării de urgenţă se declară starea de alertă, care permite achiziţii centralizate pentru sistemul medical, dar că acest lucru este oricum prevăzut în ordonanţa de urgenţă a guvernului.

Arafat a precizat că unele camioane cu măşti medicale care urmează să fie distribuite în spitale şi serviciile de ambulanţă şi SMURD au fost oprite la graniţa germană şi că a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru deblocarea transporturilor.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

"Piaţa în unele zone începe să se deschidă, China, se pare că încet-încet se întorc la normalitate în sensul de a exporta anumite materiale pe care la un moment dat nu le puteau furniza”, a spus Raed Arafat.

Alexandru Rafila a precizat, la rândul său, că "starea de urgenţă nu rezolvă lucrurile”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână!

Raed Arafat a mai spus că la acest moment este "totuna” pentru echipele care lucrează dacă se declară sau nu starea de urgenţă.

"Starea de urgenţă nu îmi rezolva problema de a găsi depozite care să ne vândă. La acest moment nu ar fi schimbat ceva major pentru noi starea de urgenţă”, a afirmat el.

Citește și: Mitropolitul Banatului a intervenit de urgență: Am organizat acolo să funcționeze cantina pentru a putea prepara hrană caldă pentru persoanele care sunt izolate! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.