Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, replică la acuzaţiile că a numit şeful Unifarm: 'Un ministru trebuie să fie Mama Omida? E o formă de discreditare extrem de evidență'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, reacţionează la acuzaţia că a semnat numirea în conducerea Unifarm a lui Adrian Ionel, cel care este acuzat de DNA că a cerut o mită de 760.000 de euro. Arafat a declarat, la Antena 3, că în 2012, când fusese desemnat de Victor Ponta să coordoneze Ministerul Sănătăţii, nu a făcut decât să aprobe propunerea adunării generale a acţionarilor de numire în consiliul de administraţie al Unifarm. Abia în 2013 Adrian Ionel a fost ales director de membrii consiliului de administraţie.

"În anul respectiv a demisionat fostul ministru al Sănătății, domnul Cepoi. Domnul Ponta a preluat interimar conducerea interimară a ministerului, iar pe mine m-a desemnat să coordonez ministerul. Semnătura este total legală, pentru că aveam delegare în acest sens. În preambul se arată că a fost o notă a adunării generale a acționarilor. Mai jos vorbește 'având în vedere OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă'. Eu în acest ordin am aprobat propunerea pentru consiliul de administrație, care este decisă în baza notei adunării generale a acționarilor. În consiliu se afla și domnul Adrian Ionel. Dânsul a fost ales director general abia în ianuarie 2013, când eu nu mai eram delegat ministru. Numirea o face consiliul de administrație. Nu l-am numit eu director general. Dar şi dacă îl numeam, cum să impuți cuiva că a numit în 2012 pe cineva care în 2020 a făcut un act de corupție? Un ministru trebuie să fie Mama Omida, să prevadă cu ani înainte? Fiecare e responsabil pentru faptele sale", a declarat Arafat.

Şeful DSU îl acuză pe avocatul Gheorghe Piperea, cel care a dezvăluit că semnătura lui Arafat apare pe documentul de numire, de tentativă de discreditare.

"E o formă de discreditare extrem de evidență. Omul simplu nici nu citește. Deja pe Facebook-ul domnului Piperea lumea mă înjură de sus până jos, pentru că lumea nu intră în detalii. E o formă de manipulare, bătaie de joc, încearcă să convingă populația că albul e negru și negrul e alb. Nu știu cine e în spate, a cui e inițiativa, nici nu mă interesează. Aceste încercări de discreditare au fost foarte multe. De fiecare dată am ieșit și am dat explicațiile necesare. Încercarea aceasta este foarte palidă", a mai afirmat Arafat.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.