Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat și Guvernul, șocați de numărul mare de cazuri: 'Știam că va crește. Noi am sperat ca cifra să fie mai mică!'

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că se aștepta la o creștere a numărului de cazuri Covid-19, dar nu atât de mare. Arafat a declarat că cea mai importantă măsură rămâne masca și distanțarea socială și le cere românilor să fie mult mai atenți în perioada următoare. „Unele țări iau măsuri mult mai dure decât noi”, a spus șeful DSU.

Citeșe și: Raed Arafat, despre bolnavii de la ATI aflați pe moarte: 'Soluția optimă e creșterea numărului de locuri. Urmează să anunțăm soluția la resurse umane'

„Eram criticați că nu relaxăm mai mult... La noi au fost situațiile de pierderea controlului în timpul vidulu legislativ. Noi n-am mai putut să impunem măsuri. Oamenii au circulat cum au vrut. Toți știam că dacă reluăm anumite activități se poate ajunge la un număr de cazuri. Vedem azi un amestec de factori. Și oamenii se relaxează: lasă masca mai jos, nu se distanțează... Sunt situații și la nunți, poate chiar mai mult aceste momente ne-au adus în situația în care suntem acum.

Știam că va crește numărul. Noi am sperat ca cifra să fie mai mică... Nu e suficient să ajungem la un platou. Trebuie să scădem cazurile și să mergem pe o pantă descendentă, cât mai repede posibil. Poate măsura cea mai importantă e să purtăm mască, peste tot! E poate cea mai importantă măsură.

Fără discuții că Poliția a primit de la domnul Vela să intensifice controalele. Asta e singura modalitate, de a face controale și a lua măsuri. Unele țări iau măsuri mult mai dure decât noi”, a spus Raed Arafat la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.