Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat dă detalii despre EVACUAREA URGENTĂ a Spitalului Foișor: 'Avem nevoie de paturile de terapie intensivă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit, vineri seara, la Antena 3, despre operațiunea de evacuare de ultimă oră de la Spitalul Foișor, din București. Șeful DSU a explicat că situația din București este critică, nemaiexistând locuri libere la terapie intensivă.

”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Citește și: SCENE INCREDIBILE Spitalul de Ortopedie Foișor este EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.

În acest moment nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou.

Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensivă.”, a declarat Raed Arafat, al Antena 3.

Citește și: Pentru că în București NU mai sunt locuri libere la ATI, 3 pacienți cu COVID-19 au fost duși la Iași, cu avionul Spartan al Armatei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.