Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat spune că fisurile apărute la clădiri după cutremurul din Oltenia nu au afectat structura de rezistență

Bucuresti FM
Bulină roșie

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți, la Antena 3, după cutremurele produse luni și marți în Oltenia, că inspectorii în construcții nu au semnalat fisuri care să fi afectat structurile de rezistență a clădirilor avariate.

  • „Cladirile sunt verificate de inspectori in constructii. Fisurile sunt externe, nu e impact pe structura cladirii. Asta e foarte important. Cei din constructii care emit note de constatare spun unde nu se poate intoarce cineva in casa lui si nu am primit pâă acum asemenea note de constatare”, a informat Arafat.

El a adăugat că pe o scală de la 1 la 10, echipele de intervenție ale României sunt pregătite la nivel de 7-8 pentru a reacționa după un cutremur similar cu cel din 1977, dar că cea mai bună soluție o reprezintă consolidarea clădirilor.

Fisuri la blocuri

Mai multe fisuri au apărut la diferite clădiri din judeţul Hunedoara, în urma cutremurului care a avut loc marţi în Gorj, însă la o primă evaluare acestea nu pun în pericol rezistenţa construcţiilor afectate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

De asemenea, câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi în Gorj, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.