Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat trage un semnal de ALARMĂ: Vom avea o problemă extrem de serioasă

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că valul doi de coronavirus ar putea coincide cu valul gripei sezoniere, ceea ce va presupune o mare presiune asupra sistemului medical.

Citește și: Rareș Bogdan, atac EXPLOZIV la judecătorii CCR: O RUȘINE totală! Să nu mai existe politruci, pupincuriși și șpăgari în interiorul CCR

”S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situație care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil.

Aceste măsuri luate la momentul respectiv au fost bune. Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgență ne-a permis să ținem sub control epidemia, și asta se va arăta în viitor.

Deja o spun și persoane care fac analize de acest gen că România totuși s-a menținut(...). Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârșit.

Relaxarea trebuie să înceapă din data de 15, dar și relaxarea trebuie să fie graduală și să existe și atunci reguli.”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat avertizează asupra valului doi de coronavirus, care ar putea veni în toamnă, moment care va coincide cu o revenire a gripei sezoniere.

„Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință.

Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe... dar e greu să le diferențiezi.

Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă.

Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc”, a mai spus Arafat la Sinteza zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.