Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi, replică pentru Gabriela Firea: Un martir anticomunist pentru parcul Unirii

orban raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a transmis o scrisoare deschisă Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, în care i-a solicitat să ia în considerare, în zilele comemorării Revoluției, oferirea numelui unui disident anticomunist Parcului Unirii: pe cel al martirului Gheorghe Ursu.

"Doamnă primar Gabriela Firea,

Am aflat cu surprindere despre dorința dvs de a numi un parc important pentru memoria Capitalei "Teoctist Patriarhul". Departe de a judeca simplist și fără nuanțe activitatea fostului patriarh, consider că acesta nu poate fi ridicat totuși, mai ales în zilele comemorării eroilor Revoluției, la poziția de simbol moral definitoriu pentru Capitală. Vă amintesc, doamnă primar, rândurile în care Teoctist îl numea pe Ceaușescu "o mare personalitate, un vizionar" care "a condus poporul la realizări fără egal în 2000 de ani de existență", justificând chiar, în unele interpretări, represiunea sângeroasă din decembrie 1989. Repet: chiar dacă compromisul moral a reprezentat, poate, o soluție de supraviețuire sub comunism, sub nici o formă nu putem transforma acest compromis într-un model.

În aceste condiții, doamnă primar, dacă insistați să schimbați numele tuturor parcurilor bucureștene și Unirea nu vi se mai pare un simbol suficient de puternic, vă propun să luați în considerare, în zilele comemorării Revoluției, oferirea numelui unui disident anticomunist Parcului Unirii: pe cel al martirului Gheorghe Ursu", se arată în scrisoarea transmisă de Ovidiu Raețchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.