Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal este de neoprit: a câștigat pentru a 10-a oară turneul de la Roma și îl învinge pe Novak Djokovic

www.gsp.ro
Rafael Nadal

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (3 ATP) s-a impus duminică în finala turneului Master 1000 de la Roma, în fața numărului 1 mondial Novak Djokovic, cu 7-5, 1-6, 6-3, la capătul unui meci de aproape 3 ore. Pentru Nadal este cel de al 10-lea trofeu pe care îl ridică la Foro Italico, arată Mediafax.

Spaniolul s-a impus greu în primul set, cu un break decisiv la 5-5, după care a închis pe propriul serviciu.

A urmat o cădere inexplicabilă, sârbul Novak Djokovic realizând un neverosimil 1-6 în setul 2, în care a servit și a returnat aproape impecabil.

În decisiv, Djokovic a pierdut un game pe propriul serviciu la 2-3, ce s-a dovedit a fi decisiv, Nadal reușind în final să se impună și să câștige turneul de la Roma pentru a 10-a oară în carieră, prima dată fiind învingător la Forumurile Romane în 2005.

Pentru victoria sa de la Roma, Rafael Nadal a fost recompensat cu 245.085 euro și 1.000 puncte ATP, în timp ce finalistul a primit 145.000 euro și 600 puncte ATP.

Nadal Conduce în seria finalelor de la Roma, împotriva lui Djokovic cu 4-2, în timp ce la general s-a apropiat la o singură victorie de un egal perfect, scorul întâlnirilor dintre cei doi fiind acum de 28-29, în favoarea sârbului.

În schimb, cei doi sunt la egalitate în ceea ce privește numărul de turnee ATP 1.000 câștigate în carieră, fiecare având câte 36, cu care conduc topul all time.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.