Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal și gimnasta Simone Biles sunt Campionii Campionilor în 2019

www.gsp.ro
Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal şi gimnasta americană Simone Biles sunt Campionii Campionilor pe 2019, trofeu prin care cotidianul francez ''L'Equipe'' îi recompensează pe sportivii care au marcat anul internaţional, potrivit Agerpres

Nadal, care primeşte la 33 de ani acest trofeu pentru a patra oară, a ocupat primul loc în clasament, cu 513 puncte, fiind urmat de campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, cu 413 puncte, şi de schiorul austriac Marcel Hirscher, 329 puncte, înotătorul american Caeleb Dressel (280 puncte) şi rugbystul sud-african Siya Kolisi (279).

Ibericul l-a egalat astfel pe eternul său rival, elveţianul Roger Federer, care a fost desemnat şi el de patru ori Campionul Campionilor, recordul fiind deţinut de fost sprinter jamaican Usain Bolt, cu cinci astfel de trofee.

Simone Biles, cea mai bună sportivă în 2019, potrivit L'Equipe, a câştigat, la cei doar 22 de ani, al treilea său titlu de acest fel, palmaresul său cuprinzând patru medalii de aur şi una de bronz la JO 2016, precum şi 25 de medalii la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică (19 de aur, 3 de argint, 3 de bronz). În acest an, la Mondialele de la Stuttgart, Biles a obţinut cinci medalii de aur.

Titlul de Campion al Campionilor a fost instituit în 1946, pentru a recunoaşte cei mai buni sportivi francezi, iar din 1975 include şi o categorie a celor mai buni sportivi din lume, cu două secţiuni, una masculină şi una feminină, din 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.