Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila sare în ajutorul bolnavilor cronici după limitarea accesului la serviciile medicale. Îi cheamă în Parlament pe Cseke Atilla şi pe Arafat

Senatorul PSD Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor să convoace, la începutul săptămânii viitoare, o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, la care să fie invitaţi şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila şi şeful DSU, Raed Arafat, pentru rezolvarea accesului persoanelor bolnave la serviciile medicale, potrivit News.ro.

Rafila a afirmat într-o conferinţă de presă că, în urmă cu două zile, DSU a emis un ordin privind tratarea în spitale doar a urgenţelor medicale, iar apariţia acestui ordin a fost contestată de asociaţii ale pacienţilor.

El a arătat că există pericolul, în această perioadă, din cauza limitării accesului la servicii medicale, ca pacienţilor cu boli cronice să le fie afectată grav starea de sănătate.

”Pentru că Guvernul a eşuat şi în mod evident, şi are o capacitate limitată de a rezolva această problemă, PSD, prin reprezentanţii săi, doreşte să convoace la începutul săptămânii viitoare o şedinţă de BPR, unde să invităm preşedinţii celor două comisii de sănătate din Cameră şi Senat, pe ministrul interimar al Sănătăţii şi pe Raed Arafat, şeful DSU”, a spus Rafila.

El a menţionat că nu e vorba despre un demers politicianist.”Este o încercare să găsim o rezolvare, dacă va fi nevoie, de natură legislativă în Parlamentul României, împreună cu cei care sunt mandataţi din punct de vedere legal să gestioneze această problemă, respectiv ministrul Sănătăţii şi şeful DSU, astfel încât pacienţii cu boli cronice să nu se mai simtă discriminaţi, şi ceea ce s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut, respectiv această mortalitate în exces care a afectat zeci de mii de persoane, să nu se mai producă şi în acest an”, a explicat Rafila.

Şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu a reacţionat, miercuri, la decizia Guvernului de a suspenda internările şi operaţiile pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă.

Liderul PSD a arătat că este ”este o crimă” şi a cerut preşedinţilor celor două Camere să convoace de urgenţă conducerile forurilor, pentru a anula această prevedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.