Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Alexandru Rafila comentează CELE MAI NOI CIFRE anunțate de GCS: Nu sunt neașteptate

www.europafm.ro
rafila

Medicul Alexandru Rafila anunță că evoluția actuală a epidemiei de coronavirus nu a luat prin surprindere autoritățile, care se așteptau la aceste cifre. Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, legat de cel mai recent bilanț al epidemiei de COVID-19 în România, că aceste cifre „nu sunt neașteptate”, pentru că există o „activitate intensă peste tot”, o „afluență a persoanelor în zonele publice”, conform Mediafax.

Citește și: Ion Cristoiu DEMASCĂ strategia ASCUNSĂ din spatele deciziei de prelungire a stării de alertă

 

„Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Digi24.

Oficialul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a adăugat că apar focare în cămine de bătrâni sau în companii.

„Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a mai spus sursa citată.

În România, de la debutul epidemiei de COVID-19 au fost diagnosticați 20.495 de pacienți, din care trei sferturi, respectiv peste 15.000 de pacienți s-au vindecat. Un număr de 1.360 de români au murit, potrivit buletinului de miercuri al Grupului de Comunicare Strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.