Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raid israelian în Ierusalimul de Est - Un tânăr palestinian a fost ucis de forțele israeliene

Twitter
Ierusalimul de Est

Mohammed Shaham, un palestinian în vârstă de 21 de ani, a fost ucis, luni, după ce a încercat, potrivit poliţiei israeliene, să înjunghie reprezentanţi ai forţelor de securitate care desfăşurau o operaţiune într-un cartier al Ierusalimului de Est, o zonă ocupată şi anexată de Israel, relatează AFP, potrivit news.ro.

El a fost împuşcat în cap de la mică distanţă de către forţele israeliene în casa familiei, a declarat tatăl său, Ibrahim, potrivit agenţiei oficiale de ştiri palestiniene Wafa.

Poliţia a precizat că a lansat peste noapte o operaţiune pentru a localiza armele în Kafr Aqab, un cartier din spatele ”gardului de securitate” al Israelului şi învecinat cu oraşul Ramallah din Cisiordania.

”Un suspect care a încercat să ne înjunghie luptătorii a fost neutralizat”, a menţionat poliţia într-un comunicat, adăugând că tânărul a decedat într-un spital militar în urma rănilor cauzate.

Incidentul a avut loc după un jaf armat în oraşul vechi al Ierusalimului, sâmbătă seara, care s-a soldat cu opt ​​persoane rănite, şi după o escaladare militară de trei zile în Fâşia Gaza. Armata israeliană a desfăşurat o ”operaţiune preventivă” împotriva Jihadului Islamic, o mişcare islamistă armată din enclava aflată sub blocada israeliană, care a răspuns cu salve de rachete împotriva Israelului.

Cel puţin 49 de palestinieni, inclusiv combatanţi, dar şi civili şi copii, au murit în timpul acestui focar de violenţă care s-a încheiat cu un armistiţiu pe 7 august, favorizat prin medierea Egiptului.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de numărul de copii palestinieni ucişi, săptămâna trecută, şi a cerut responsabililor să dea socoteală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.