Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri masive ale forțelor de securitate egiptene în zona în care jihadiștii au atacat un autocar cu creștini. 19 elemente teroriste au fost ucise

Operation World
Egipt harta

Nouăsprezece jihadişti, despre care se presupune că ar fi avut legătură cu atacul soldat cu şapte morţi vineri la Minya, în centrul Egiptului, au fost ucişi într-un schimb de focuri cu poliţia, a anunţat duminică Ministerul de Interne egiptean, citat de AFP.

Cei 19 presupuşi jihadişti au fost găsiţi "în cadrul anchetei privind urmărirea elementelor teroriste implicate în comiterea de operaţiuni ostile în ţară, între care ultimul atac armat asupra unor cetăţeni care se întorceau de la mănăstirea Sf. Samuel", a precizat ministerul.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi şapte rănite vineri într-un atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic împotriva unui autobuz ce transporta pelerini creştini copţi în apropiere de mănăstirea Sf.Samuel în plin deşert, în provincia Minya.

Forţele de securitate egiptene au efectuat o serie de raiduri în zonele montane în partea de vest a deşertului, în provincia Minya, pentru a găsi aceste elemente "teroriste", a adăugat aceeaşi sursă.

"Elementele teroriste au deschis focul asupra forţelor (de securitate), care au răspuns", a explicat ministerul.

Jihadiştii Statului Islamic îi atacă cu regularitate pe creştinii copţi, care reprezintă circa 10% din populaţia de aproape 100 milioane a Egiptului. Peste 100 de persoane au fost ucise într-o serie de atacuri împotriva copţilor de la sfârşitul anului 2016 şi până în prezent.

În mai 2017, 28 de pelerini copţi, între care mulţi copii, au fost împuşcaţi de indivizi înarmaţi la Minya în timp ce se aflau la bordul unui autobuz în zona în care a avut loc şi atacul de vineri.

Egiptul a răspuns la acest atac prin lovituri aeriene asupra taberelor jihadiste din Libia vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.