Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raidurile lui Sorin Grindeanu, o manevră delicată pentru care PSD l-a înfierat pe Klaus Iohannis

Banatul Azi
Sorin Grindeanu

Când Klaus Iohannis avea întâlniri cu liberalii, social-democrații spuneau că șeful statului își încalcă rolul de mediator. Când Sorin Grindeanu merge la ședințele PSD, social-democrații îl aplaudă.

După doi ani de zile în care a stat departe de lumina reflectoarelor, fostul premier Sorin Grindeanu și-a făcut apariția la mai multe ședințe PSD. Vorbește despre nevoia de reformă a partidului, despre faptul că formațiunea trebuie să recâștige încrederea alegătorilor, că trebuie să dispară „fețele uzate” și PSD să nu mai repede greșelile trecutului.

Problema este că Sorin Grindeanu efectuează „raidurile” în PSD în condițiile în care ocupă funcția de președinte ANCOM, autoritatea națională pentru administrare și reglementare în comunicații. Potrivit legii, președintelui ANCOM îi este interzis să fie membru al vreunui partid politic pe perioada exercitării mandatului.

Chiar dacă nu este membru de partid, prezența lui Grindeanu la ședințele PSD ar putea să arunce semne de întrebare asupra imparțialității instituției ANCOM, la fel cum PSD îl acuza pe Klaus Iohannis că a renunțat la imparțialitate când a mers la ședințe PNL deși nu are voie să fie membru de partid.

Chiar Grindeanu a vorbit în weekend despre situația sa.

”Conform legii, eu nu am voie să fiu membru de partid, în acest moment. Asta nu înseamnă că nu voi fi membru în perioada imediat următoare. Tot conform legii, am 3 luni la dispoziție pentru a ieși din starea de incompatibilitate.”, a zis președintele ANCOM.

La rândul său, liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a confirmat. ”Din discursul lui Sorin Grindeanu eu am înțeles că a revenit în PSD. Nu știu dacă voi ați înțeles altceva. Uite, Paul (Stănescu n.r.) că politica noastră de a-i aduce înapoi pe toți cei plecați sau excluși începe să dea roade”, a spus liderul interimar al PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.