Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisenbank Rusia va continua să opereze, indiferent de potenţiala retragere a firmei mamă, RBI

Forbes
bank banca

Raiffeisenbank Rusia, subsidiara grupului austriac Raiffeisen Bank International (RBI), a anunţat că va continua să ofere servicii clienţilor săi din această ţară, indiferent de potenţiala retragere a firmei mamă, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una din cele mai expuse bănci europene la Rusia, a anunţat joi că ia în considerare posibila retragere din această ţară.

Ar fi o schimbare radicală, Raiffeisen fiind prezentă pe piaţa din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a zecea cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 11,96 miliarde de euro.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia în 24 februarie, băncile cu operaţiuni pe piaţa rusă se află sub presiune, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de deprecierile de active, de perturbări ale afacerilor şi de o creştere mai lentă.

Rezultatele anuale publicate de RBI arată că grupul are o expunere de 1,6 miliarde de euro pe Rusia şi una de 170 de milioane de euro pe Ucraina. Clienţii din Rusia reprezintă 11,5% din portofoliul total de împrumuturi al Raiffeisen în timp ce Ucraina reprezintă 2,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.