Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, contră cu Laura Codruța Kovesi: Pe ce nu se înțeleg cele două

kovesi

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat luni seară că, din punctul său de vedere, Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi-a atins limita, punctând că România are capacitatea la nivel instituţional şi legislativ de a monitoriza în continuare ceea ce intra sub incidenţa MCV-ului. Afirmația ministrului e total diferită de cea a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, cea care vrea ca România să fie, în continuare, monitorizată de Comisia Europeană.

"MCV a contribuit în mod decisiv la reformarea sistemului judiciar şi la consolidarea acestuia. În măsura în care au trecut 10 ani de când mecanismul acesta a fost instituit printr-o decizie a Comisiei, cred că ar fi oportun ca măcar un orizont de timp, (...), deci un orizont în care să ştim că acest mecanism se va ridica, cred că un asemenea orizont este necesar. (...) Cred că orice fel de mecanism de tipul acesta îşi atinge la un moment dat limita şi MCV-ul, din punctul meu de vedere, şi-a atins limita şi mai cu seamă şi-a atins limita în condiţiile în care societatea românească a arătat că este matură şi poate internaliza anumite procese", a spus Prună, la Realitatea TV.

Citește și: Planul SECRET prin care se pregătește prima colonie pe Lună

Aceasta a arătat că România are, la nivel instituţional şi legislativ, mecanismele prin care poate monitoriza ceea ce vizează acum MCV-ul.

"Avem la nivel instituţional şi legislativ în România mecanismele prin care ne putem asigura că ceea ce monitorizează MCV-ul va putea fi monitorizat în continuare nu de către Comisia Europeană şi experţii ei, ci de către societatea românească", a afirmat ministrul Justiţiei.

Citește și: Unul dintre marile mistere ale omenirii pare să-și fi găsit răspuns

Unul dintre aceste mecanisme este strategia naţională anticorupţie, consideră ministrul.

"Strategia naţională anticorupţie este un asemenea mecanism prin care, dacă ştim să o aplicăm, vom avea măsuri şi plase de siguranţă care sunt absolut echivalente MCV", a mai afirmat Raluca Prună.

Citește și: El e copilul minune pentru care Google a plătit 600 de milioane de dolari / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.