Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună dă primul indiciu că Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA

kovesi

Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA din 2016! Decizia îi va aparține Ministrului Justiției, Raluca Prună, care a dat primul indiciu că mandatul lui Kovesi în fruntea DNA ar putea să nu mai fie prelungit.

Ministrul Justiei, Raluca Pruna, a declarat, intr-un interviu pentru Romania Libera, ca, desi exista posibilitatea legala a reinvestirii unui persoane in functia de procuror sef, "societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate". Aluzia la mandatul Laurei Codruta Kovesi este clara si este primul semnal oficial ca acesta ar putea sa nu mai fie prelungit.

Citește și: DNA, acuzații GRAVE la adresa lui Andrei Chiliman într-un nou dosar

Mandatele de procurori sefi (DNA, Parchetul General) expira in primavara anului viitor. Iată pasajul din interviul pentru Romania Libera

”La anul vor expira mandatele pentru seful DNA si procurorul general. Luati în calcul si o prelungire a acestora?

R.P.: Ar fi neserios din partea mea sa ma lansez în speculatii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus ca legea da posibilitatea reînvestirii unei persoane, însa iarasi cred ca societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate.

Citește și: SCINDĂRI în PSD: Ce pune la cale Victor Ponta și care sunt taberele

Eu înteleg din motive de transparenta sa fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanta, astfel încât sa fiu împacata cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului si, finalmente, pe masa presedintelui. Nu voi face o procedura complicata, pentru ca la aceste functii de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligatia morala, si am sa fac asta, sa merg personal în tara, la curtile de apel si la parchetele de pe lânga curtea de apel sa-i încurajez pe cei integri si foarte buni sa-si depuna candidatura.”, a spus Prună.

Citește și: PRO TV cere 100.000 de euro despăgubiri de la un fost prezentator

Potrivit legii, cel care face propunerile de numire este ministrul justitiei, CSM acorda un aviz consultativ iar numirea efectiva ii revine presedintelui Klaus Iohannis.

Laura Codruta Kovesi a fost numita in functia de procuror sef DNA in mai 2013, pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii, dupa doua mandate de procuror sef la Parchetul General.

Citește și: Elena Udrea, apariție UIMITOARE la Poliție / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.