Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, despre DNA și DIICOT: 'Nu am vorbit ca un chibiţ cu pretenţii de game changer'

click.ro
raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat miercuri, într-o postare pe o reţea de socializare, că nu a anunţat desfiinţarea DNA şi DIICOT, nici unificarea iminentă a celor două instituţii.

Reacţia ministrului vine după ce în presă au apărut mai multe interpretări şi comentarii referitoare la o declaraţie a sa, în care spunea că recenta reorganizare a DIICOT pe modelul DNA a fost făcută şi în perspectiva în care, pe termen lung, cele două parchete specializate ar putea fi reunite într-o singură structură.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

"Câte ceva despre manipularea deşănţată, fără scrupule şi fără atenţie funcţională la semnificaţia cuvintelor. Puteţi vedea în parte din 'presă' sau la 'formatorii' de opinie care reacţionează la un enunţ despre o viziune posibilă, dar şi probabilă, pe termen foarte lung. 10 ani plus. Nu am anunţat desfiinţarea DNA şi DIICOT, nici reunirea lor iminentă. Dimpotrivă, am făcut un pas necesar dând DIICOT exact ce are şi DNA", se arată în postarea Ralucăi Prună.

Ministrul Justiţiei mai afirmă că se numără printre cei care au contribuit efectiv la întărirea celor două instituţii, DNA şi DIICOT.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

"Ce este cel mai amuzant este că marii apărători ai celor doua structuri de parchet sunt cei care le-ar vrea desfiinţate şi care adesea le critică. Eu am făcut pentru DNA şi DIICOT, nu am vorbit ca un chibiţ cu pretenţii de game changer", se mai arată în postare.

Reorganizarea DIICOT pe modelul DNA a fost făcută şi în perspectiva în care, pe termen lung, cele două parchete specializate ar putea fi reunite într-o singură structură, a afirmat miercuri ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Citește și: SECRETUL de pe Facebook: Introdu acest COD ca să obții asta / FOTO

"Am făcut din DIICOT, instituţional vorbind, exact ceea ce este şi DNA-ul. Şi am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi, întrucât, nu ştiu, este de presupus că în 10 ani, nu ştiu, într-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil că vor fi reunite într-una singură. Rămâne de văzut cum evoluează societatea românească. (...) Un tip de Parchet Antimafia, care se ocupă şi de corupţie şi de crimă organizată, dar repet, este un orizont pe un termen foarte lung", a declarat Raluca Prună la Adevărul live.

Ministrul Justiţiei a anunţat, pe 16 noiembrie, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care reglementează activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, apreciind că prin acest act normativ s-a urmărit aducerea DIICOT "în oglindă la nivelul DNA".

Citește și: Dovedit ȘTIINȚIFIC: Oamenii cu alunițe TRĂIESC mai MULT

"Am adoptat o ordonanţă de urgenţă care optimizează managementul, structura şi organizarea DIICOT. Prevederile din ordonanţă care aduc un plus de valoare activităţii DIICOT se referă cu specificitate la întărirea şi la eficientizarea funcţiei de conducere a Direcţiei, la îmbunătăţirea organizării interne, aceasta într-un cadru mai amplu, a unei discuţii pe agenda europeană care din păcate cuprinde din ce în ce mai mult chestiuni legate de combaterea fenomenului terorist, al criminalităţii organizate, care de cele mai multe ori finanţează acest fenomen", a afirmat Raluca Prună, într-un briefing la Palatul Victoria.

Citește și: Previziunile apocaliptice ale Babei Vanga se confirmă. De unde pleacă a III-lea Război Mondial

Potrivit acesteia, prin ordonanţa adoptată s-a urmărit de asemenea "o creştere a eficacităţii urmăririi penale prin consolidarea unei capacităţi de efectuare a investigaţiilor financiare şi prin completarea personalului Direcţiei cu lucrători de poliţie judiciară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.