Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, reacție furtunoasă după eliberarea lui Liviu Dragnea: 'E interesant de văzut motivarea judecătorului'

luju.ro
raluca pruna

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, comentează în termeni duri liberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, afirmând într-o postare pe Facebook că „este interesant de văzut motivarea judecătorului”. Totodată, Raluca Prună îl critică pe Liviu Dragnea, care a afirmat că se consideră „deținut politic”, și susține că nu crede în „divorțul politic de ochii lumii” dintre el și PSD.

„Liberarea condiționată este o vocație, nu un drept. Poate fi acordată nu automat, ci cu respectarea anumitor condiții definite clar de Codul Penal. O condiție esențială este ca „instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate” (Art 100 lit d CP).
Când ești un infractor de drept comun, nu recunoști fapta și clamezi din clipa în care ești încarcerat că ești nevinovat, victima unui proces politic, deținut politic, un martir, când repeți aceste ineptii în interviuri din penitenciar date în condiții preferențiale (căci la noi în tărișoară “deținuții politici” de rit nou au cele mai mari privilegii) voi credeți că persoana s-a îndreptat și se poate reintegra în societate? E interesant de văzut motivarea judecătorului.
Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici, cu deținuții de consțiință, care plătesc cu viața pentru convingerile lor, nu este o premieră în România. Face parte dintr-un arsenal al nesimțirii politice absolute și este o mantră mai veche care a început să fie rostogolită imediat ce intangibilii, în general vătafi și jupâni politici, au încăput pe mâna legii.
În rest, pentru domnul Dragnea și PSD planetele sunt bine aliniate – eu nu cred în divorțul politic de ochii lumii. Tot ce adaugă la cele 30+ de procente ale PSD este binevenit. AUR se simte și el foarte bine. Stagnează numai coaliția ultimei speranțe care a devenit coaliția celei mai recente neputințe istorice de a face vreo reformă serioasă în țara lui dragnea”, scrie Raluca Prună pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.