Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună:'Să contribuim la instituirea unui Parchet European eficient'

luju.ro
raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a pronunţat joi, în cadrul reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles, pentru instituirea unui Parchet European eficient, într-un orizont de timp predictibil. "Trebuie să fim ambiţioşi şi să contribuim la instituirea unui Parchet European eficient, într-un orizont temporal predictibil. Instituirea acestui Parchet va demonstra determinarea noastră de a contribui la consolidarea activităţii de recuperare a prejudiciilor aduse bugetului Uniunii Europene. Demersul nostru va duce la creşterea încrederii cetăţenilor statelor membre în construcţia europeană", a declarat Raluca Prună, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform aceleiaşi surse, agenda reuniunii Consiliului JAI a inclus directiva privind protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene prin intermediul dreptului penal, instituirea Parchetului European, directiva privind contractele de furnizare a conţinutului digital şi justiţia penală în spaţiul cibernetic.

Discuţiile dintre miniştrii de Justiţie au vizat şi proiectul de regulament privind Parchetul European. "Textul prezentat de Preşedinţia slovacă a fost susţinut de majoritatea miniştrilor Justiţiei, dar sunt necesare discuţii suplimentare pentru finalizarea dosarului. (...) Cu privire la competenţa materială a Parchetului European, miniştrii participanţi au decis ca acesta să instrumenteze şi dosare de fraudă la TVA, în care vor fi implicate mai mult de două state membre şi s-a produs un prejudiciu de mai mult de 10.000 de euro", se mai arată în comunicatul Ministerului Justiţiei, conform Agerpres. Consiliul JAI desfăşurat joi la Bruxelles a fost ultimul organizat de Preşedinţia slovacă, din ianuarie 2017 preşedinţia rotativă a Consiliului UE urmând să fie preluată de Malta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.