Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: '16 decembrie este momentul în care, acum 29 de ani, România a transmis lumii ce fel de țară vrea să fie'

facebook/ Raluca Turcan
Raluca Turcan

În urmă cu 29 de ani, pe 16 decembrie 1989, se aprindea Revoluția Română împotriva comunismului și a regimului ceaușist! La Timișoara, oamenii au ieșit pe străzi și au început lupta care a dus la căderea regimului totalitar. Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al PNL, spune că atunci ”România a transmis lumii ce fel de țară vrea să fie”.

”16 decembrie este momentul în care, acum 29 de ani, România a transmis lumii ce fel de țară vrea să fie. A făcut-o plătind un preț mare și de aceea cred că cea mai onestă evocare a Revoluției Române trebuie să plece de la valorile pentru care au murit atunci oameni, să spunem ce am făcut cu idealurile, dacă am știut să le urmărim și dacă am învățat să le protejăm.

Revoluția din 1989, Anul Centenar, nu sunt doar despre fapte istorice și despre cei care le-au înfăptuit. Sunt și despre noi! Sunt despre cum am folosit noi ceea ce ne-au lăsat ei!

Să ne gândim, spre exemplu, dacă suntem suficient de departe de România condusă de un singur om și de partidul care servește o singură persoană încât să le putem spune urmașilor celor care au murit atunci că nu au pierit pentru jumătăți de măsură.

Revoluția Română trebuie cinstită prin protejarea și urmărirea idealurilor sale și abia apoi prin jerbe și coroane de flori!”, e mesajul liderului PNL la 29 de ani de la debutul Revoluției din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.