Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: A fost respinsă propunerea PNL de a dezbate proiectul referitor la majorarea alocațiilor

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat, în ședința de miercuri a Camerei Deputaților, că PSD și ALDE au respins propunerea liberalilor de a dezbate miercuri proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor începând cu 1 martie, scrie Mediafax.

„În urma ședinței a Comitetului liderilor s-a votat, de către PSD, ALDE și minorități, ca articolul 69, alineatul 3 din regulamentul Camerei Deputaților nu mai este în vigoare. Vreau sa luați act de gravitatea acestui vot, exprimat într-un raport de 4 voturi împotrivă, 2 voturi pentru, PSD-ALDE, și o abținere din partea minorităților că regulamentul este negociabil, interpretabil si votat aleatoriu în funcție de interesele și eprsoanele care propun diferite proiecte pe ordinea de zi. Astăzi, a fost votat introducerea pe ordinea de zi introducerea unui poiect referitor la aderarea Macedoniei la NATO, proiect pe care PNL îl susține, îl votează și încurajează adoptarea lui cu celeritateîn Parlament. În același timp, în baza aceluiași articol, a fost respinsă propunerea PNL de a dezbate fără raport un proiect de lege care avea termen de depunere a raportului sfârșitul lunii februarie, referitor la majorarea alocațiilor pentru copii începând cu 1 martie 2019. Bugetul României asigură finanțarea anuală a unei propuneri legislative. Este o chestiune exclusiv de voință politică”, a declarat Raluca Turcan, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Citește și: Senatul a suspendat ședința de plen, după ce PNL și USR s-au retras, în semn de protest pe OUG 114

Președintele de ședință, Florin Iordache, a intervenit și a spus că proiectul rivind alocațiile nu a fost adoptat cu unanimitate de voturi de Comitetul liderilor și din acest motiv nu a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară.

„Comitetul liderillor poate propune cu unanimitate de voturi ordinea de zi. În ceea ce privește Tratatul cu Macedonia, a fost suplimentată cu unanimitate, în ceea ce privește celălalt proiect, nu a fost unanimitate. Regulamentul nu se negociază și nu introducem pe ordinea de zi ceea ce nu a propus Comitetul liderilor”, a spus Iordache.

La începutul ședinței de plen, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a propus suplimentarea ordinii de zi cu dezbatera și votul proiectului de lege privind creșterea alocațiilor.

Majorarea alocațiilor de la 1 martie a fost prevăzută în Legea bugetului pe 2019, trimisă către preşedintele Klaus Iohannis spre promulgare, care a sesizat Curtea Constituţională cu privire la buget. Guvernul a adoptat la şedinţa de marţi o Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, însă acest demers depinde de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. În acest context, Opoziția susține că Guvernul va fi vinovat dacă alocaţiile pentru copii nu se vor majora de la 1 martie, deoarece Executivul a condiţionat majorarea alocaţiilor cu intrarea în vigoare a Legii bugetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.