Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan anunță că modificările la Codul de procedură penală ar urma să fie contestate la CCR

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că urmează să fie depusă joi contestaţia la Curtea Constituţională pe modificările la Codul de procedură penală, informează Agerpres.

"Mâine (joi - n.r.), cel mai probabil, vom depune această contestaţie pe Codul de procedură penală. Trebuie înţeles faptul că în momente cheie este important ca oamenii politici să dea semnale de responsabilizare şi de susţinere reciprocă. Mutilarea Codului de procedură penală este un atac agresiv la adresa cetăţeanului de rând, este o vulnerabilizare a cetăţeanului de rând, dincolo de protecţia infractorilor din vârful politicii. Acest Cod de procedură penală practic generează insecuritate pentru orice român din această ţară. Cum ar putea reprezentanţii politici din Opoziţie să nu reacţioneze umăr la umăr la acest asalt?", a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Liderul USR, Dan Barna, a menţionat că această contestaţie va fi susţinută şi de partidul pe care îl conduce.

Vezi și: Dan Barna despre protestele din Parlament: 'E spațiu public!'

"În momentul de faţă, necesitatea solidarităţii întregii societăţi, cetăţeni, partide de Opoziţie, este fundamentală. În momentul de faţă, miza pentru România este să scăpăm de această guvernare care efectiv ne târăşte de păr afară din Europa, asta se întâmplă", a susţinut Barna.

Şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, a pledat pentru acţiuni comune ale partidelor de Opoziţie.

"Suntem obligaţi să acţionăm unitar, aşa aşteaptă şi cetăţenii, ca partidele de Opoziţie să dea dovadă de maturitate şi să acţioneze unitar în momente cheie. Cred că atât asaltul la Codul de procedură penală, cât şi moţiunea de cenzură sunt gesturi cât se poate de fireşti, prin care trecem la acţiune concretă, pentru că asta aşteaptă şi cetăţenii, o perspectivă sigură din partea Opoziţiei ca acţiune politică", a afirmat Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.