Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan anunță 'surprize neplăcute' din partea Guvernului : Ministerul Finanțelor vrea să reducă bugetelor unor entități ale administrației publice

Raluca Turcan

Raluca Turcan sustine ca Guvernul pregătește modificarea Legii responsabilității fiscal-bugetare, urmând a fi reduse bugetele unor entitati ale administratiei publice.

"Atrag atenția, cu maximă responsabilitate, asupra apariției în dezbatere publică a unui proiect de lege pentru modificarea Legii responsabilității fiscal-bugetare. Prin acest act normativ, Guvernul admite în mod oficial că nu poate construi bugetul pe 2019 în limita de deficit prevăzută de Regulamentul Comisiei Europene 1.466/1997. Astfel, Ministerul Finanțelor vrea să creeze baza legală pentru diminuarea unor cheltuieli bugetare care au crescut prea rapid sau pentru reducerea bugetelor unor entități ale administrației publice care au generat devierea de la ținta de deficit.

Citeste si Tăriceanu vrea ca Parlamentul să adopte un mandat-cadru pentru Summitul de la Sibiu: CE se adâncește într-o criză de legitimitate/ Acuzații pentru Iohannis

Mă întreb retoric: care sunt acele instituții unde s-a produs devierea cea mai mare? Care sunt acele cheltuieli? Din nefericire, sper că nu vom constata că se va umbla la anvelopa salarială. Sper că administrațiile publice locale, cărora li s-au luat anul trecut miliarde de lei din bugetele proprii, nu vor avea de suferit și anul acesta.

Fac o somație publică la adresa Guvernului să nu se mai joace cu proiectul de buget pe 2019! Să-şi respecte angajamentele cu privire la administrațiile publice locale. PNL a propus încă din anul 2018 ca veniturile din impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul comunităților locale, astfel încât autoritățile locale să poată demara urgent investițiile așteptate!", a scris parlamentarul liberal pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.