Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Avem în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri

Facebook
Raluca Turcan

Ministerul Muncii are în momentul de faţă în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri, a anunţat, miercuri, ministrul Raluca Turcan, după şedinţa de guvern, anunță Agerpres.

"Noi avem în momentul de faţă în avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede stimularea angajatorilor pentru a atrage angajaţi sezonieri astfel încât să încercăm să răspundem unei probleme de lipsă de forţă de muncă pentru anumite activităţi: HoReCa, construcţii, turism. De asemenea, pe partea de agenţii, agricultură. Şi atunci, proiecţia pe care noi am facut-o pentru această ordonanţă pleacă de la fondurile accesate şi beneficiarii pe care i-am avut anul trecut cu această măsură şi care s-au ridicat la un număr de 10.000. Dacă vor fi mai multe solicitări evident că vom suplimenta. De altfel, aşa acum a afirmat şi premierul, Ministerul Muncii are de acoperit o serie de cheltuieli neprevăzute pe plata măsurilor active care evident anul acesta au fost proiectate raportat la nivelul anului trecut, însă este foarte posibil ca ele să aibă valori diferite", a spus Raluca Turcan.

Ea a menţionat că este vorba de 10.000 de beneficiari ca titulari de loc de muncă pe perioadă determinată susţinută pentru angajator.

Ministrul Muncii a adăugat că actul este în avizare, dar a lăsat să se înţeleagă că se va alica de la 1 iulie.

De asemenea, Turcan a precizat că este o măsură decontabilă prin programul SURE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.