Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'Clujul este de referinţă atunci când vorbim de atragerea şi investirea banilor europeni, iar Emil Boc are o reţetă specială'

Facebook
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că judeţul Cluj şi municipiul Cluj-Napoca sunt de referinţă atunci când e vorba de atragerea de fonduri europene.

"La Cluj, parteneriatul preşedinte-Guvern-autorităţi locale a demonstrat că se pot face proiecte concrete pentru oameni: autostradă, metrou, spital regional şi atragerea de fonduri europene pentru şcoli şi spitale în lupta cu pandemia! Clujul este de referinţă atunci când vorbim de atragerea şi investirea banilor europeni, iar Emil Boc are o reţetă specială. Secretul stă în echipa care ştie cum să acţioneze unitar şi coerent, care susţine proiectele, care le doreşte binele comunităţilor şi creşterea nivelului de trai. Aici, la Cluj, primarul Boc a fost susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, şi de Consiliul Local, iar din noiembrie anul trecut, de Guvernul PNL, alături de un preşedinte care a negociat, la Bruxelles, un buget fără precedent pentru ţara noastră: 80 de miliarde de euro", spune Raluca Turcan într-o postare pe Facebook, după o vizită efectuată sâmbătă în judeţul Cluj, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Ea a amintit de o serie de proiecte care ar urma să fie realizate la Cluj.

"Prin urmare, putem începe aici, la Cluj, proiecte noi: realizarea unei magistrale de metrou, în valoare de 1 miliard de euro, finanţată cu bani europeni; Spitalul Regional de Urgenţă Cluj; achiziţia de aparatură medicală şi materiale sanitare în spitalele aflate în lupta anti-COVID; demararea programelor de screening de cancer de col uterin în valoare de 10,5 milioane de euro cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca. În urma acestui program de screening de cancer de col uterin, vor beneficia de servicii de prevenţie aproximativ 170.000 de femei din 6 judeţe ale regiunii Nord-Vest, program de screening ce se înscrie într-un amplu program de depistare precoce pentru mai multe tipologii de cancer, în valoare de 117 milioane - este vorba despre cancerul de col, cancerul de sân, cancerul colorectal şi boli cardiovasculare şi pulmonare", menţionează Raluca Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, au efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Cluj, la mai multe unităţi medicale. Ei au avut întâlniri cu primarul Emil Boc, precum şi o vizită la Primăria municipiului Turda.

Printre altele, sâmbătă au fost semnate două contracte cu Institutul Regional de Gastroenterologie, unul în valoare de 34,5 milioane de lei, celălalt de 11,5 milioane de lei. Iar un contract, în valoare de 28,5 de milioane de lei, a fost semnat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Un alt contract de finanţare semnat sâmbătă a fost cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, în valoare de 10,5 milioane de euro, pentru screeningul de cancer de col uterin, program de pe urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din Regiunea de Nord-Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.