Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan demontează 3 acuzații-cheie din moțiunea de cenzură a PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis joi, după citirea în Parlament a moțiunii de cenzură PSD, că documentul este plin de minciuni:

Citește și: MUTARE-ȘOC în București: campania PSD, condusă de un veteran al politicii

„1. PSD susține că numărul de cazuri a crescut pentru că Guvernul nu a făcut suficiente teste. ADEVĂRUL este că numărul de cazuri a explodat după ce, cu mâna unor instituții ale statului, PSD a lăsat Guvernul fără pârghii de protecție a sănătății publice. CIFRELE: Pe 1 iulie, înainte să se publice în Monitorul Oficial decizia CCR privind carantina și izolarea, au fost înregistrate 450 de cazuri noi de infectări. Pe 21 iulie, dată la care a intrat în vigoare noua lege a carantinei îndelung tergiversată în Parlament de PSD, numărul cazurilor nou confirmate era mai mult decât dublu, 994. În perioada 1 – 21 iulie, numărul de teste prelucrate a fost de aproape 250 000. Aproape 5 000 de persoane infectate nu au mai putut fi internate în spitale, plasate în izolare sau carantină în această perioadă.

2. PSD acuză deficitul bugetar pe timp de pandemie. ADEVĂRUL este că anul trecut, când nu exista nicio criză de gestionat și existau oportunități solide pentru creștere economică, PSD a lăsat un deficit de peste 4%, miliarde de lei plăți restante către companii și peste jumătate de miliard de euro bani europeni în pericol să se piardă. CIFRELE: În primele 6 luni ale anului, Guvernul a alocat 6 miliarde de lei pentru cheltuielile sanitare generate de pandemie, iar cele pentru susținerea economiei au însumat alte 23 de miliarde. Mai mult, acel milion de locuri de muncă pe care PSD le vede pierdute înseamnă, ÎN REALITATE, cu 7 400 de contracte de muncă active în plus la 1 august, față de 1 ianuarie!

3. PSD pretinde că se pierd bani europeni, în această guvernare. ADEVĂRUL în CIFRE este că PNL a salvat de la dezangajare 600 de milioane de euro, încă din primele săptămâni de guvernare. 2,2 miliarde de euro au fost folosite pentru combaterea pandemiei şi salvarea economiei și alte 3,3 miliarde vor fi investite în următoarele luni. Mai mult, am deblocat numeroase proiecte pe bani europeni despre care PSD doar a vorbit, iar spitalele regionale sunt cel mai bun exemplu. Spre comparație, timp de şase ani (2014 – 2019), guvernele PSD au atras doar o treime din fondurile europene structurale şi de coeziune alocate României!

Depunerea moțiunii de cenzură în vacanță parlamentară, cu trei săptămâni înainte de începerea anului școlar, în plină criză sanitară și într-un context economic dificil desăvârșește tabloul ridicol pe care îl oferă astăzi PSD. Marcel Ciolacu își va primi poate mult doritele voturi pentru funcția de președinte PSD, însă această moțiune de cenzură NU are șanse reale să fie adoptată în Parlament”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.