Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, despre votul din 26 mai: 'Susținerea liderilor PPE, dar și a tuturor liderilor Uniunii, conferă și mai multă greutate referendumului'

Raluca Turcan

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, susține că partidul pe care îl reprezintă i-a asigurat pe reprezentanții PPE că va continua demersurile pentru restabilirea valorilor statului de drept în România. Aceste asigurări au fost date, susține Raluca Turcan,  în urma constatării derapajelor actualului guvern de la normele europene.

Citește și: VIDEO Klaus Iohannis lansează un nou atac la adresa PSD: 'Efectuează atacuri asupra independenței sistemului de justiție'

„Sprijin activ pentru dezvoltarea României, din partea celei mai puternice familii europene (PPE)

România este un partener de încredere în Europa și se bucură de susținerea celei mai puternice familii politice europene. PNL este singurul partid capabil să mobilizeze acest sprijin masiv în favoarea României, la nivelul instituțiilor UE. Acestea sunt mesajele pe care liderii PPE ni le-au transmis astăzi la Sibiu, cu ocazia reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Cele două evenimente găzduite mâine la Sibiu, Summitul PPE și Summitul UE, au o dublă importanță atât pentru evoluția politică a Uniunii, cât și pentru rolul pe care România îl va avea, alături de partenerii săi.

”Declarația de la Sibiu”, care urmează a fi adoptată de liderii Uniunii, va reconfirma voință comună a acestora de a consolida o Uniune Europeană puternică, integrată, orientată spre cetăţean, care să garanteze bunăstarea şi securitatea tuturor cetățenilor ei. Semnarea acestui document, de Ziua Europei, la Sibiu, în cadrul unui eveniment găzduit de Președintele Klaus Iohannis, este un rezultat meritat al efortului constant al Președintelui României de a menține încrederea partenerilor în angajamentul european al țării noastre. În acest sens, liderii PPE și-au exprimat astăzi aprecierea față de determinarea și consecvența cu care atât Președintele Iohannis cât și PNL, la nivel parlamentar, au acționat pentru apărarea justiției și statului de drept, valori fundamentale ale Uniunii.

De asemenea, în preziua Summitului Partidului Popular European, premergător reuniunii informale a liderilor UE, liderii PPE au confirmat sprijinul activ pe care cea mai puternică și influentă familie politică din Europa îl vor acorda și de acum înainte proiectelor PNL. Partidul Național Liberal a acționat ca principal promotor al inițiativelor dedicate României, în Uniunea Europeană. Având susținerea colegilor din PPE, europarlamentarii PNL vor putea continua, și în viitorul mandat, să determine decizii importante pentru români și să aducă fonduri europene în țară. Astfel, comunitățile din România și fiecare cetățean în parte vor putea fi beneficiarii direcți ai proiectelor de dezvoltare cu finanțare europeană.

I-am asigurat totodată, la întâlnirea de astăzi, pe partenerii noștri din PPE că vom continua demersurile pentru restabilirea valorilor statului de drept în România, după referendumul din 26 mai. Pornind de la constatarea derapajelor actualului guvern de la normele europene asumate de România, dar și în contextul referendumului din 26 mai, cele două evenimente așteptate mâine la Sibiu capătă noi valențe. În 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare și cu referendumul, românii au șansa de a reda României cursul firesc către dezvoltare și stat de drept. Susținerea liderilor PPE, dar și a tuturor liderilor Uniunii prin declarația semnată mâine vor conferi și mai multă greutate acestui vot”, a precizat Raluca Turcan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.