Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'Restructurarea centrelor pentru adulți cu dizabilități care au peste 50 de beneficiari, prioritară'

realitatea.net
Raluca Turcan

Ministrul Muncii Raluca Turcan susține că restructurarea centrelor pentru adulți cu dizabilități care au peste 50 de beneficiari este o prioritate a ministerului.

„Dezinstituționalizarea și restructurarea centrelor pentru adulți cu dizabilități care au peste 50 de beneficiari reprezintă un demers prioritar pentru Ministerul Muncii și pentru Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții”, a scris pe Facebook Raluca Turcan, potrivit mediafax.ro.

Ea susține că vizita pe care a făcut-o vineri la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică destinat persoanelor adulte cu dizabilități din Băbeni (județul Vâlcea) i-a reconfirmat faptul că reducerea numărului de persoane din aceste centre înseamnă condiții mai bune și servicii mai eficiente.

„Am văzut, de asemenea, cât este de important parteneriatul dintre stat și ONG-uri în procesul de dezinstituționalizare și de protecție a persoanelor cu dizabilități, un exemplu de bune practici în acest sens fiind colaborarea dintre autoritățile locale și Fundația SERA în beneficiul centrului pentru copiii cu dizabilități”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Raluca Turcan a mai anunțat că a fost stabilită, împreună cu ANDPDCA, o foaie de parcurs pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vâlcea și se estimează că, într-un interval de aproximativ 3 ani, vor putea fi îndeplinite toate cerințele pentru servicii sociale de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.