Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan spune ce se ascunde, de fapt, în spatele sesizării la CCR din partea Camerei Deputaților: 'S-au întâmplat câteva lucruri de o gravitate extremă'

facebook.com
Turcan Raluca

Liderul grupului deputaților PNL, Raluca Turcan, a afirmat, marți, că sesizarea la CCR asupra existenței unui conflict între Parlament și Ministerul Public a fost făcută "pe furiș", la fel ca în cazul OUG 13, de către persoanele care răspund "la comanda directă a lui Liviu Dragnea".

"PSD și instituțiile statului român lucrează pentru agenda pesonală a lui Liviu Dragnea. (...) S-au întâmplat câteva lucruri de o gravitate extremă. S-au inventat între instituțiile statului conflicte între instituții și a fost sesizată Curtea Constituțională de către oameni care conduc la comanda directă a lui Liviu Dragnea. Pentru că se afla într-un conflict direct de interese Liviu Dragnea și nu putea chiar în văzul tuturor să sesizeze Curtea Constituțională pe un conflict între Parlament și Ministerul Public, ieri, i-a desemnat atribuțiile lui Florin Iordache pentru o zi. Acesta, în același stil al ordonanței 13, pe furiș, pe niciun fel de dezbatere, a sesizat CCR și toți parlamentari au aflat din presă că între Parlament și Ministerul Public există un conflict", a declarat Raluca Turcan, marți la Parlament.

Citește și: Lovitură imensă pentru Pro TV! Cu ce show a fost răpus de Antena 1

În acest sens, Turcan a anunțat că PNL le va prezenta deputaților motivele pentru care Liviu Dragnea trebuie să plece de la șefia Camerei Deputaților.

"PNL solicită public parlamentarilor Puterii să consemneze un nou moment de încălcare a Constituției de către Liviu Dragnea. Noi contorizăm aceste încălcări ale Constituției și urmează cel mai scurt timă să punem pe masa deputaților motivele de încălcare flagantă a Constituției și a legilor statului român de către Liviu Dragnea și motivele ca acesta să fie demis din fruntea Camerei Deputaților", a adăugat Turcan.

Citește și: Florin Călinescu șterge pe jos cu Liviu Dragnea: Ești praf. Noroi. Adică. nămol

Camera Deputaților a sesizat, luni, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

CCR a fixat pe 22 octombrie termenul la părțile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției.

Citește și: Abia acum s-a aflat! De unde are bani iubitul Elenei Udrea – dezvăluiri incendiare despre Adrian Alexandrov .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.