Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan vorbește despre fericirea lecturii: de durată sunt efectele pe care le-a produs

Facebook
Raluca Turcan

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a transmis un mesaj cu ocazia ”Zilei lecturii” și arată că aceasta i-a fost refugiu și cale spre învățare, iar efectele pe care le-a produs sunt pe termen lung.

”Lectura, spunea cineva, este o formă a fericirii. Una care pe mine m-a însoțit toată viața.

Lectura mi-a fost refugiu și cale spre învățare și îi datorez nu doar momentele asociate cititului, ci o bună parte din ceea ce sunt astăzi. Prietenia cu cartea, mai prețioasă decât destule altele pe care le-am avut în viață, se dovedește durabilă, la fel cum de durată sunt efectele pe care le-a produs – de la felul în care gândesc și până la lucrurile pe care le-am realizat, uman și profesional.

Ziua Națională a Lecturii, instituită începând cu acest an în România și preluată drept model în Republica Moldova, poate avea valoare de semnal dacă fericirea lecturii, mai accesibilă decât fericirea unei mașini noi și mai ușor de transmis în familie decât fericirea ultimului model de telefon, va fi nu doar astăzi și nu doar simbolic promovată. Dacă o vom susține prin evocarea muncii marilor autori români și răsplătirea corectă a scriitorilor contemporani, prin sprijinirea traducătorilor de carte și a editorilor și prin încurajarea tuturor tinerilor care scriu în cenacluri. Și dacă vom recunoaște prin mijloacele cuvenite eforturile bibliotecilor de a rămâne depozitarul atâtor comori.

Lectură plăcută!”, scrie Raluca Turcan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.