Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rămași fără șef, procurorii DIICOT au dat iama în interlopii din Timișoara, capitala culturală europeană: Nouă dintre ei au fost ARESTAȚI

droguri diicot

Nouă persoane au fost arestate preventiv şi alte 11 au fost puse sub control judiciar, la Timişoara, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri.

Conform anchetatorilor, liderul grupării este Lucian Boncu, un cunoscut al lumii interlope din Timişoara, fiind arestat.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DIICOT, în perioada 2017-2019, la Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, care se ocupa cu traficul cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de către mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune precum şantaje, reglări de conturi, extorcări.

"Protecţia activităţilor infracţionale a fost realizată de către inculpatul B. L. A., un lider marcant al lumii interlope din municipiului Timişoara, care a asigurat protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre aceştia apăreau conflicte, inculpatul intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, inculpatul B. L. A era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum”, se arată în comunicat.

Citește și: Atenție! USR reacționează dur

Gruparea a controlat majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de către aceştia.

"Caracteristic tuturor acestor furnizori era faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de către aceştia, aspect care a făcut foarte dificilă monitorizarea sau prinderea în flagrant a furnizorilor. Paravanul utilizat de către inculpatul B. L. A pentru acoperirea activităţilor sale infracţionale l-a constituit o societate comercială, ce are ca obiect activităţi de protecţie şi gardă, firma fiind înfiinţată iniţial de către inculpat şi preluată formal de către un apropiat al acestuia”, mai arată sursa citată.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’

Prin intermediul luptătorilor angajaţi în cadrul firmei de pază şi a apropiaţilor săi, bărbatul a avut posibilitatea de a exercita presiuni asupra foarte multor agenţi economici.

”Totodată, inculpatul B. L. A s-a folosit şi de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupări violente, cum este cazul unui grup coordonat de către un luptător de performanţă, cu participări la diferite competiţii de MMA, aspect care i-a atras o reputaţie specifică în lumea interlopă. Acesta, împreună cu un cerc de apropiaţi, a fost implicat în ultimii ani în multiple incidente violente, în special agresiuni îndreptate împotriva diferitor persoane, în scopul reglării de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiaţi, să consimtă la efectuarea diferitor activităţi, să-şi retragă diferite plângeri penale sau acţiuni în justiţie etc”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

În mai multe cazuri, în urma presiunilor făcute de membrii grupării, victimele nu mai depuneau plângeri sau şi le retrăgeau ulterior.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul B. L. A şi-a apropiat în timp diferite cadre de poliţie din IPJ Timiş, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infracţională, prin oferirea de informaţii legate de eventualele anchete care îl vizează sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale poliţiei. Astfel, un exemplu în acest sens, l-a reprezentat inculpatul Ilin Dragan, agent de poliţie, cu care inculpatul B. L. A a avut diferite întâlniri”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Atenție! USR reacționează dur

Procurorii mai spun că anul acesta, în luna septembrie, un investitor a intenţionat să deschidă în principalele oraşe din ţară mai multe cazinouri, valoarea investiţiei fiind una mare, iar pentru a-şi asigura protecţia, investitorul a luat legătura cu liderii lumii interlope din aceste oraşe.

"În acest scop, a avut loc o întâlnire la care au participat principalii lideri interlopi din oraşele importante ale ţării, respectiv din municipiile Iaşi, Sibiu, Arad, mediul interlop din Timişoara fiind reprezentat de către inculpatul B. L.A”, se arată în comunicat.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’

Procurorii DIICOT Timişoara au formulat propunere de arestare preventivă faţă de 9 inculpaţi, Tribunalul Timiş dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

De asemenea, faţă de alţi 11 inculpaţi, procurorii DIICOT Timişoara au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.