Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels, critici dure pentru Kovesi: `Doamna, dumneavoastra aveti suflet?`

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels, lansează, prin intermediul unei Scrisori deschise pe pagina personală de Facebook, un atac dur la fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Ea susține că prin toată activitatea pe care a depus-o în fruntea Direcției Naționale Anticorupție aceasta și-a făcut doar PR personal, rezultatele au fost mediocre, dar a lăsat în urmă o moștenire care cu greu poate fi ștearsă din memoria publică.

Vezi și: CCR provoacă un adevărat CUTREMUR: Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile prin Decretul de instituire a stării de urgenţă

Iată Scrisoarea deschisă adresată Laurei Codruța Kovesi:

”Doamna, dumneavoastra aveti suflet?

Știu că mulți mă vor acuza de tot felul, însă chiar nu pot să nu îmi spun părerea.

Doamna Kovesi - că a vrut sau nu, a facut mult rău imaginii DNA și încrederii oamenilor în această instituție.

Lupta contra corupției putea fi dusă altfel, fără publicitate menită să transforme șeful DNA într-o vedetă, ci fiind orientată spre rezultate.

În realitate, ce s-a întâmplat: din dorința de a se afirma, doamna Kovesi  a deschis ușile și ferestrele insitituției, compromițând după părerea mea procedurile, nerespectându-le de multe ori. Informații care trebuiau ținute secrete au început a fi scurse către presă, din dorința de a face show politic. Oameni nevinovați au căzut victime ale greșelilor și dorinței de putere ale procurorilor mai puțin verticali din instituție, aduși în poziții (de conducere sau nu) pe anumite criterii. Familii distruse, cariere compromise, câteva decese pe motiv de supărare. Milioane de euro au fost cheltuiți aiurea efectiv, iar prejudiciile nu au fost recuperate. Ne-au fost prezentate bilanțuri triumfătoare (pe hârtie), dar în realitate banii nu sunt găsiți și dați înapoi statului român.

Iar toată acea mascaradă cu serviciile secrete în justiție îmi porvoacă teamă și revoltă.

Da, au fost mulți condamnați pe bune. Însă cei care știu câteva noțiuni de baza a dreptului, știu că mai bine eliberezi 10 vinovați, decât să închizi un nevinovat.

Ne-au manipulat, învrăjbit, ne-au indus ura și boala. Au stricat sufletul acestui popor încet încet permițând ca lucrurile de mai sus să se întâmple. Au sădit deznadejde pentru a culege subordonare.

Asta ne-au făcut.

Daca ar fi să o întâlnesc pe doamna Kovesi, aș întreba-o doar atât: Doamnă, dumneavoastră aveți suflet?!”, susține Ramona Ioana Bruynseels.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.