Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: Sper ca domnul Iohannis să cunoască mai bine decât premierul Constituția României

ramona ioana bruyseels

“ Doamna Dăncila ar trebui să îl dea urgent afară pe consilierul care nu i-a atras atenția că ieșirea ALDE de la guvernare înseamnă modificarea structurii politică a guvernului,” a declarat candidatul la Președinție Ramona Ioana Bruynseels.

Reacția vine după ce ieri, fostul partener de guvernare al premierului Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a ieșit public, atrăgând atenția președintelui Romaniei că “ va trebui să citească cu mare atenție Constituția atunci când va aproba propunerea de remaniere, întrucât s-a schimbat structura politică a Guvernului, deci pentru a putea exercita atribuția de revocare și numire este nevoie de aprobarea Parlamentului acordată la propunerea premierului.”

Citește și: Șeful PMP: Ponta îi va executa pe toți. Pe Tăriceanu l-a ars, iar Dăncilă va fi arsă pe rug. Diaconu va urma și el

“ Candoarea cu care prim-ministrul României ne asigură că programul de guvernare continuă, că nu este nimic grav când un partener te părăsește din cauza lipsei de încredere și a incapacității tale de a comunica și negocia, mă face să îmi pun serioase întrebări. Fie doamna Dăncilă nu cunoaște legea fundamentală a țării - Constituția României, fie echipa de consilieri o dezinformează sistematic sau îi oferă numai sfaturi proaste. Altfel, nu îmi explic cum poate să meargă cu atâta seninătate la Cotroceni cu numirile pentru noii miniștri”, a adaugat Ramona Bruynseels.

Candidatul la Președinție consideră că rezolvarea acestei situații se află la președintele în exercițiu: ”Sper doar ca domnul Iohannis să cunoască mai bine decât premierul Constituția României. Oricum are timp să studieze și să dea răspunsul corect, legal, constituțional la propunerile de miniștri trimise ieri. Întrebarea care persistă este însă: dacă tu, care conduci un Guvern și aplici legile în țara asta, nu cunoști măcar legea de căpătâi a țarii, cum poți îndrăzni să aspiri la o funcție supremă în stat? “ spune Bruynseels.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.