Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels vorbește despre DIZOLVAREA UDMR: 'Oare se va gândi cineva să folosească această reglementare?'

News.ro
ramona ioana bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels, președintele RESTART, consideră că, după ce în Camera Deputaților a fost adoptată tacit autonomia Ținutului Secuiesc, proiect de lege inițiat de UDMR, se poate folosi o prevedere constituțională prin care Uniunea ar putea fi dizolvată. Senatul a îndreptat eroarea deputaților și a respins proiectul UDMR.

”Adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc a fost principalul subiect al dimineții pentru politicienii din Parlament, care s-au grăbit să trimită reacții publice în care să acuze adversarii politici de iresponsabilitate, pentru că se pare că au uitat să dezbată un astfel de proiect, care după expirarea termenului de dezbatere a fost adoptat tacit. Vina a fost pasată de la un partid la altul în stilul caracteristic.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Manifestările și atitudinile extremiste ar fi fost stinse demult dacă politicienii lăsau această nefericire istorică acolo unde îi este locul, în trecut, și nu mai propagau și creșteau această ură artificială între etnicii maghiari și români.

UDMR a decăzut mult venind cu astfel de propuneri șirete și cu insistențele de a trasa granițe între români și maghiari. Oamenii nu se urăsc între ei (cu excepția extremiștilor care și-au făcut un scop în viață din asta), sunt vecini, sunt în relații de rudenie prin căsătorii și sunt culturi amestecate. Și așa cum sunt împreună formează poporul român.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Conform L14/2003 republicată si actualizată în 2015, precum și a Art 30 alin.7 din Constituția României, se poate cere dizolvarea unui partid.

In plus, Art.30 din Constituția României prevede: " (7)Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri".

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Oare se va gândi cineva să folosească această reglementare împotriva UDMR?!? Sau ne putem gândi că UDMR deja știe că nimeni nu va face asta?

Reveniți-vă dragi reprezentanți ai nostri și încetați jocurile de trădare și minciună la adresa acestui popor!”, e mesajul postat de Ramona Ioana Bruynseels.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.