Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Mănescu anunță o reuniune ministerială a Comunității Democrațiilor, în România, în iunie 2020

B1.ro
ramona manescu

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu a anunțat, la reuniunea extraordinară a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor din SUA, că în România va fi organizat, în iunie 2020, un eveniment similar, pentru a marca 20 de ani de la semnarea documentului fondar al forului, la Varșovia.

Reuniunea de joi a avut loc în marja segmentului de dezbateri generale la nivel înalt al Adunării Generale ONU, informează MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Evenimentul marchează debutul preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor, for inter-guvernamental de vocaţie mondială care acordă o atenţie deosebită principiilor şi valorilor democratice.

În intervenţia sa, Ramona Mănescu s-a referit la experienţa României în procesul de consolidare a democraţiei iniţiat după 1989 și a apreciat întărirea profilului ţării noastre drept democraţie stabilă şi predictibilă, care respectă şi promovează drepturile omului şi statul de drept.

Totodată, ministrul de Externe a adus în discuție și proiectele pe care România le va derula pe parcursul celor doi ani în care se va afla în fruntea Comunităţii Democraţiilor, subscrise următoarelor teme majore: implicarea tinerilor în procesul decizional democratic și dezvoltarea durabilă drept singura cale pentru îmbunătăţirea standardelor de calitate a vieţii, potrivit sursei citate.

Aceasta a anunțat, în cadrul evenimentului din SUA, organizarea în România în iunie 2020 a unei reuniuni ministeriale a Comunităţii Democraţiilor, pentru a marca 20 de ani de la semnarea documentului fondator al prestigiosului for, documentul de la Varşovia.

Comunitatea Democrațiilor este o structură inter-guvernamentală, de anvergură globală, care are ca obiective promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, accesul la justiție pentru toți și crearea unor instituții eficiente, responsabile și incluzive la toate nivelurile.

România se numără printre cele 106 state membre ONU care au semnat Declarația de la Varșovia - documentul fondator al Comunității Democrațiilor (CoD). România a preluat, la 15 septembrie 2019, de la Polonia, preşedinţia Comunităţii Democraţiilor, pe care o va exercita până la 15 septembrie 2021, mai arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.