Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Mănescu, la comemorarea victimelor Holocaustului din România: Ororile trecutului nu trebuie să se repete

B1.ro
ramona manescu

Ministrul Ramona Mănescu a participat, joi, la ceremonia oficială dedicată comemorării victimelor Holocaustului din România, ocazie cu care a subliniat că "ororile trecutului nu trebuie să se repete", informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) potrivit Agerpres

La evenimentul care a avut loc la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti a participat şi secretarul de stat Victor Micula.

MAE reaminteşte că, din anul 2004, în România, 9 octombrie este Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului şi că această dată marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.

În fiecare an, în preajma acestei zile, autorităţile române organizează manifestări dedicate memoriei Holocaustului, incluzând: conferinţe, seminarii, lansări de carte, spectacole, concursuri şcolare etc.

Instituţiile implicate în coordonarea activităţii de comemorare a Zilei Holocaustului sunt: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.